Nykterist

Jag har det senaste året börjat referera till mig själv som nykterist. Jag har aldrig druckit speciellt mycket, men nu har jag dragit ned nivån till noll. Det var egentligen ingenting svårt för mig, men jag har en del vänner som får i sig alldeles för mycket. Det ses ofta inte heller som ett problem eftersom de flesta är unga. Om man skulle se en 20 åring i högklackat stå och spy i en papperskorg så skulle man inte tänka så mycket på det, medan om en 50 åring skulle göra det så skulle man tycka det var mycket sorgligare. Jag var på fest i en festvåning nacka häromveckan. Det fanns gott om alkohol där, men jag drack ingenting. Det var bara en som kommenterade mitt val, kanske de som vill att man ska dricka bara vill det så de själva ska må bättre över att de dricker. Men det är oundvikligt att det är gift man för in i kroppen.

Leave a Reply